5 sfaturi despre cum să-ți îmbunătățești cunoștințele financiare

Articol verificat creat de: pentru a te ajuta.
Ce vei afla azi

cum să-ți îmbunătățești cunoștințele financiare

 A avea bune cunoștințe de finanțe personale este ceva ce toată lumea ar trebui să se străduiască să aibă. Te poate ajuta să economisești mai mulți bani, să reduci datoriile și, în general, să înțelegi cum funcționează banii tăi. Totuși, îmbunătățirea cunoștințelor financiare poate fi o provocare, mai ales dacă este ceva cu care nu ești familiarizat. 

Există mulți oameni care se luptă cu finanțele lor și de multe ori este din cauză că nu înțeleg cum funcționează banii lor și ce ar trebui să facă pentru a-i îmbunătăți. Dacă simțiți că cunoștințele dvs. financiare ar avea nevoie de o îmbunătățire, citiți mai departe pentru a afla câteva sfaturi utile despre cum să faceți exact asta. 

A avea cunoștințe solide de finanțe personale poate ajuta mult pentru a vă asigura că sunteți capabil să vă gestionați bine banii și să vă atingeți obiectivele financiare. Aceste sfaturi vă vor ajuta să faceți primii pași pentru a vă îmbunătăți cunoștințele financiare și înțelegerea banilor, astfel încât să vă puteți gestiona mai bine banii pe viitor:


Învățați elementele de bază ale finanțelor personale

Primul pas spre îmbunătățirea cunoștințelor financiare este să înțelegeți elementele de bază ale finanțelor personale. Acest lucru vă va ajuta să încadrați subiectele financiare într-un mod care are sens pentru dumneavoastră și vă va fi mai ușor să înțelegeți și să aplicați ceea ce învățați în continuare. Unul dintre principalele centre de interes ale finanțelor personale este gestionarea banilor dumneavoastră prin urmărirea cheltuielilor și preluarea controlului asupra finanțelor dumneavoastră. 

Va trebui să înțelegeți câți bani intră în gospodăria ta, câți bani cheltuiți și unde se duc acești bani. În plus, veți dori, de asemenea, să vă înțelegeți obiectivele financiare și cum să lucrați pentru a le atinge. S-ar putea să aveți obiective financiare pe termen scurt, cum ar fi să economisiți suficienți bani pentru a achita o carte de credit, și obiective financiare pe termen lung, cum ar fi să economisiți suficienți bani pentru pensie sau pentru educația unui copil. Faptul că știți care vă sunt obiectivele și cum să le atingeți vă va ajuta să găsiți calea spre stabilitatea financiară.

Citiți cărți și articole despre finanțele personale

Există multe cărți și articole care discută despre finanțele personale. Citirea acestora poate fi o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți cunoștințele și înțelegerea finanțelor personale. Puteți găsi multe cărți și articole despre finanțele personale pe care le puteți citi pe o varietate de subiecte. 

Unele dintre cele mai de bază cărți sau articole de citit despre finanțele personale sunt, de obicei, cele care trec în revistă elementele de bază ale bugetării și modul în care să vă gestionați corect banii. În funcție de nivelul actual al cunoștințelor dumneavoastră, este posibil să doriți să începeți cu unele dintre cele mai de bază articole sau cărți pentru a înțelege mai bine elementele de bază ale finanțelor personale.

Cereți sfatul celor în care aveți încredere

O altă modalitate de a vă îmbunătăți cunoștințele financiare este să le cereți sfatul și opiniile celor în care aveți încredere. Una dintre cele mai bune modalități de a face acest lucru este să discutați cu cei care au cunoștințe financiare solide și care au avut succes în gestionarea finanțelor lor. Îi puteți întreba pe părinții, bunicii, mătușile și unchii dumneavoastră sau chiar pe mentorii dumneavoastră de la serviciu. 

Aceștia vor putea probabil să vă dea câteva sfaturi bune despre de unde să începeți și ce tipuri de pași ar trebui să faceți pentru a vă îmbunătăți cunoștințele și abilitățile financiare. De asemenea, le puteți cere părerea celor în care aveți încredere cu privire la modul în care vă puteți gestiona mai bine finanțele.

 Aceștia ar putea fi în măsură să vă indice unele domenii în care ați putea reduce sau îmbunătăți cheltuielile. A cere sfaturi de la cei în care aveți încredere poate fi o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți cunoștințele financiare.

Alăturați-vă unui forum sau unui grup unde puteți pune întrebări

O altă modalitate de a vă îmbunătăți cunoștințele financiare și de a primi sfaturi de la alții este să vă alăturați unui forum sau unui grup unde puteți pune întrebări despre finanțele personale. Puteți găsi un forum sau un grup la care să vă alăturați făcând o căutare online. De asemenea, puteți căuta un forum sau un grup din care faceți parte, cum ar fi locul de muncă sau școala. 

Deși puteți pune întrebări și în forumuri și grupuri care sunt destinate discuțiilor generale, s-ar putea să constatați că cei care sunt cei mai activi în grup sunt cei care vă pot oferi cele mai bune sfaturi. Odată ce ați găsit un forum sau un grup, căutați subiecte în care puteți adăuga propriile întrebări și comentarii, astfel încât ceilalți să vă poată oferi sfaturi. 

De asemenea, puteți căuta articole despre finanțe personale unde puteți lăsa comentarii și pune întrebări. A pune întrebări și a primi feedback de la alții poate fi o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți cunoștințele financiare.

Consultați câteva videoclipuri educaționale

O altă modalitate de a vă îmbunătăți cunoștințele financiare este să vă uitați la unele videoclipuri educaționale pe subiecte despre care ați dori să aflați mai multe. Puteți găsi multe videoclipuri legate de finanțele personale pe YouTube și pe alte platforme de partajare video. Există, de asemenea, multe site-uri educaționale pe care le puteți vizita și care au videoclipuri care vă pot ajuta să învățați mai multe despre finanțele personale. 

De asemenea, puteți verifica videoclipuri pe subiecte care vă interesează, cum ar fi investițiile sau câștigarea de bani și începerea unei afaceri. Vizionarea videoclipurilor educaționale poate fi o modalitate excelentă de a învăța mai multe despre finanțele personale într-un mod care vă interesează. Puteți alege videoclipuri care au legătură cu subiectele cu care vă luptați cel mai mult sau despre care doriți să aflați mai multe.

A avea abilități bune în domeniul finanțelor personale este ceva ce toată lumea ar trebui să se străduiască să aibă. Te poate ajuta să economisești mai mulți bani, să reduci datoriile și, în general, să înțelegi cum funcționează banii tăi. Totuși, îmbunătățirea cunoștințelor financiare poate fi o provocare, mai ales dacă este ceva cu care nu ești familiarizat. 

Există mulți oameni care se luptă cu finanțele lor și de multe ori este din cauză că nu înțeleg cum funcționează banii lor și ce ar trebui să facă pentru a-i îmbunătăți. Puteți să vă îmbunătățiți cunoștințele financiare urmând sfaturile enumerate mai sus. Aceste sfaturi vă vor ajuta să faceți primii pași pentru a vă îmbunătăți cunoștințele financiare și înțelegerea banilor, astfel încât să vă puteți gestiona mai bine banii pe viitor.


Getting Info...

Trimiteți un comentariu

Spune-mi într-un comentariu ce sumă de bani vrei? În cât timp vrei să restitui suma solicitată și de unde vrei sa-l împrumuți: de la bancă sau de la instituțiile nebancare ce oferă bani fără verificare. În acest fel îți pot face o recomandare.
Cookie Consent
Acest site folosește cookie-uri de la Google pentru livrarea serviciilor și analizarea traficului. Adresa dvs. IP și programul user agent sunt trimise către Google împreună cu valorile privind performanța și securitatea pentru asigurarea calității serviciului, generarea statisticilor de utilizare, detectarea și remedierea abuzurilor.
Oops!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea dvs. la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
-->